Enova logo
Beskytt varmepumpen din med et varmepumpehus. (Bilde: Toshiba)

Varmepumpehus

De fleste er nok enige i at varmepumpen er et svært godt oppvarmingsalternativ. Hvorvidt man synes utedelen av varmepumpen er fin, vil det kanskje være delte meninger om.

Fordeler

1) Fin fasade

Varmepumpehus
Varmepumpehus med nøytralt treverk: Kan males i samme farge som fasaden på boligen.

Et hus til varmepumpen kan løse problemet med en sjenerende utedel, da det skjuler varmepumpen og går i ett med boligfasaden. Men det finnes flere gode grunner for å skaffe seg et varmepumpehus.

2) Beskyttelse

Den viktigste grunnen til å ha et varmepumpehus er for å beskytte varmepumpen særlig gjennom vinterhalvåret når snø og is gjerne fester seg til utedelen av pumpen.

3) Øke varmeeffekten, driftstiden og spare strøm

Ved å redusere avisingstiden på vinteren kan et varmepumpehus øke varmeeffekten. Slik sparer du også strømforbruket.

Et varmepumpehus kan forlenge driftstiden til varmepumpen både ved å beskytte mot vær og vind, men også mot løv og rusk, eller utforskende barnelek.

Varmepumpehus i tre

Kjøper du et varmepumpehus i tre, vil de fleste produsentene levere et impregnert og flatpakket hus. Du kan montere det selv, eller få noen til å hjelpe deg. Treverket vil stort sett være uten maling, så om du vil, kan varmepumpehuset males i samme farge som boligen.

Varmepumpedeksel
Varmepumpedeksel: Metall er mer robust og egner seg godt for områder med fuktig klima.

På den måten blir varmepumpen en integrert del av boligen din og mindre sjenerende. Mange av varmepumpeleverandørene tilbyr hus som passer til sine modeller, eller så finnes det hus som passer til alle typer varmepumper.

Kjøp et trehus til din varmepumpe hos Byggmax

Varmepumpedeksel metall

Bor du i et område med svært fuktig klima, kan du vurdere et stilrent varmepumpedeksel.

En ekstra fordel med dekselet er at det kan lydisoleres. Har du en støyende varmepumpe, kan du etterisolere dekslet og dempe lyden.

Isolasjonen vil ytterligere beskytte varmepumpen mot å fryse på vinteren, og du sparer strøm som ellers ville blitt brukt til avising av varmepumpen.

Kjøp et deksel i metall til din varmepumpe hos Byggmax

Populære byer