Enova logo
Enova gir støtte til energi- og klimatiltak som f.eks. anskaffelse av varmepumpe.

Få opptil 30.000 kr i tilskudd når du kjøper varmepumpe

Gjennom Enova kan du få opptil 30.000 kroner i tilskudd ved kjøp og installasjon av ny varmepumpe

Enova gir tilskudd til å installere energimåling, luft-vann-varmepumpe og fjerning av oljekjel og tank, med inntil 10.000 kroner per tiltak. Du kan få intil 25% av totalkostnadene tilbakebetalt.

Dersom du for eksempel monterer en varmepumpe med energimåler, kan beløpet øke til 20.000, og ytterligere 10.000 om du fjerner gammelt oljefyringssystem. Totalt 30.000 kr i tilskudd

Husk å registrere!

Ved å registrere alle kostnadene og fakturaene dine hos Enova i etterkant av alle betalingene, vil du få tilskudd tilbakebetalt. Firmaet som utfører arbeidet må være registrert og 50% av kostnadene må ha påløpt det siste året, altså innen de siste 12 månedene.

Mer info om tilskuddet finner du hos Enova.

Alternativ til oljefyr

Fra 2020 vil det ikke lengre være lov å fyre med fossil olje eller parafin, og det vil si at oljefyring og parafinkaminer må byttes ut med noe annet, for eksempel en varmepumpe. I tillegg til å være miljøvennlig, kan også en varmepumpe bidra til å redusere strømkostnadene i husstanden betydelig.

Skal man få sertifisering i energiklasse A i boligen, er det nesten alltid nødvendig å installere varmepumpe. I følge Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) har omlag 850.000 boliger i Norge varmepumper.

Vurderer du varmepumpe?

Det er en fordel å sammenligne tilbud fra ulike leverandører og merker av varmepumper før man tar et valg. Dette er mulig gjennom anbudstjenesten på bestevarmepumpe.no (benytt skjemaet på forsiden).

Populære byer